INTRESSERAD AV NÅGOT??

Jag syr alla mina barns kläder men vill kunna sy mer utan att får barnens garderober att svämma över =) så ser du nått du gillar hör av dig till mig på
lelle1000@hotmail.com
Jag syr mer än gärna upp på beställning.
Kanske du ser nått du gillar men vill ha det i andra färger/tyger/stl, det fixar jag.
Du har kanske tom egna idéer om kläder/modeller; maila så ska vi se vad vi kan ordna, det går säkert att förverkliga.

kika gärna in i TYGBLOGGEN och se vad för tyger som finns hemma.
eller LiEmEl-butiken, där finns redan uppsydda plagg till salu.



fredag 30 maj 2008

bildbevis på omlottklänningen

ja tidigare idag bloggade jag om en ny variant av klänning från min sida, en omlottklänning/tunika.
jag älskar den,
nu på eftermiddagen kknåpade jag även ihop ett par enkla capribyxor till oxå. ville ha dom enkla då det är så mycket mönster i tunikan.

ovan: här ser ni hela setet färdigt.
ovan: min tjejja dansandes i nya klänningen
ovan: sötnosen, älskar när hon lägger huvudet sådär på sne o ler =)
ovan: här sitter hon o klänningen den faller sej jättebra då me, här har hon rosen hon fick av pappa, jag fick 9 hon fick den 10:e o gissa hur glad hon blev =)
ovan: ungefär så här glad hihihi.
ja den här klänningen kommer det som sagt att göras flera av... hlet klart!! älskar den.

omlottklänning

ja idag har jag sytt en omlottklänning till linnéa, o jag kan inte vara mer nöjd med den, jag bara älskar den, kommer komma ett par röda linnebyxor i trekvartsmodel oxå. ev ett par långa oxå för lite kyligare dagar.
detta mönster har jag i grund och botten fått av an.lo men jag har gjort endel ändringar på det till min smala lilla dotter =) men jättetack till dig för mönstret.

ovan: klänningen framifrån, här med knytningen fram men den går även att ha bak.
ovan: klänningen bakifrån, även här med knytningen framifrån då.
Tyg: ett jättefint mönstrat tyg från Ah:s tyger här i stan. går åt linnehållet i känslan.
Snedslå. röd snedslå även den från Ah:s.
Mönster: mönster från an.lo från början men en del ändringar.
Svårighetsgrad: trodde den skulle vara svårare o göra men den var jättenkel. o den blev ju sååå fin så det kommer definitivt att göras flera i den vaianten =)


torsdag 29 maj 2008

beställning på bältesmjukare.

ja jag fick igår en best på bältesmjukare till en liten tjejja som nu när det blivit varmt ute vilket innebär mindre kläder, får skav vid halsen efter bältena på bilstolen, precis som mina knoddar fick hon ett par jättefina bältesmjukare, dessa gjorda i ett fint blommigt tyg och rött kantband, hoppas mottagaren blir nöjd =)


Tyg: ett underbart blommigt tyg från ett påslakarn osmjag inte kunde vara kvar i butiken, haha!! fleece til undersidan så det bli njukt o gosigt nu. inga mer skavande bälten här inte!
Snedslå: röd snedslå hemifrån, vet inte vart det kommer från men finns ju överallt =)
Mönster: ett egenknåpat.
Svårighetsgrad: enkelt.

bildbevis på regnbågssetet =)

ja igår bloggade jag om ett set i regnbågstyget. det var leggins, och T-shirt sen hade jag en kjol gjord sen tidigare, här nedan kan ni se hur det blev live =)



ovan: linnea i sitt helt nysydda set, påväg till dagis.

ovan: så här såg det ut på bild innan det var testat.


onsdag 28 maj 2008

regnbågströjor - T-shirts mm

ja efter ett par dagar hä rpå bloggen då det inte kommit in någr any abilder så komer här en hel hög med sommarkläder till alla mina barn =) lr ja lite iaf =) komer komma capribyxor till oxå men det måste inväntas en ny tygleverans först =)

ovan: T-shirts i det underbara regnbågsrandiga tyget med avbrytande svart mudd, tyckte det vart otroligt fin, velade länge o väl vad jag skulle ha för mudd, men visst blev detta bra??
ja här va det då en till stora dottern på 3 år och sen till tvillingarna som nu hunnit bli över 9 mån gamla, shit vart tar tiden vägen!!!

ovan: till stora tjejjan kunde jag ju inte motstå att göra ett par leggins me.
ovan: här ä då leggins, T-shirt som är nygjorda och sen en matchande kjol som är gjord sen tidigare. har även rö dkjol nånstans här hemma =) den matchar garanterat oxå perfekt!

Tyg: regnbågsrandig jersey från S&S.
Mudd: svart mudd från S&S.
Mönster: eget som jag anv en hel del ggr innan till alla barnen.... och som även ligger tillklippt delar till flera T-shirts till twinsen redan=)
Svårighetsgrad: inte alls svårt men det ä svårt att hitt atidn till att hamna här framför just nu nrä vädret ute lockar så enormt mycket, jag bara älskar ju solen och värme så nu njuter jag ute på en stooor filt med alla barnen för det mesta =)


vagn sittdynor

j aidag vardet då hög tid att sy ett par dynor till vagnen , har tänkt o göra de läng enu men har kommit en massa imellan men nu var just dynorna tvungna o komma imellan =)

jag har gjort dom av frotté på ena sidan och lite mjukare, luddig tyg på andra sidan, vet inte vad det heter.... =)
dom blev kanon men det blir inga kort än då jag väntar på att att snedslån ska komma hem, men dynorna anv redan då det var så varmt att åkpåsebottnarna inte gick att anv längre... men dom ä än så länge bara sicksackade i kanten. inte så snygg därav inge kort =)

måndag 26 maj 2008

bla bla bla =)

oj det händer visst inte så mycket här ser jag men det gör det iaf här hemma, syr en hel del, men inget som ä färdigt än, ligger en hel del sommarkläder tillklippta till mina tre knoddar och säkert tusen idéer i huvudet som jag vill förverkliga....

men ja vi får se när det dyker upp nytt i bloggen, inom kort blir det iaf kan jag lova så håll till godo. o kika in då o då ni som ä nyfikna =)

men börjar även tryta på tygförrådet så det är dags att skicka iväg beställningar på lite nya tyger tror jag minsann =)

MER ALSTER KOMMER JAG LOVAR !!!

lördag 24 maj 2008

mer nyttosömnad =) bältesskydd

ja idag var det då dags i gen att vara lite varmare ute o det vill säga mindre kläder på knoddarna, o då ä det så lätt att bältet i bilstolen skaver mot halsen o bröstet, så då blev dessa till, ett par bältesmjukare, har länge funderat på o göra såna här, har sett dom i några bloggar innan, bla på svedin.nu men det har ju varit overall o allt möjligt på hittils men nu behövdes dom....
kanonbra dom slipper skavet!!



Tyg: ikeas fina flodhästtyg och fleece från rusta tror jag.... detta till insidan som fodring så dom blir mjuka.
Kantband: svart kantband från gömmorna.
Mönster: inte svårt att göra ett alls....
Svårighetsgrad: simpelt och snabbt o göra, men mycket effektiv grej.

fredag 23 maj 2008

en till blöjförvaring

ja ännu en blöjförvaring.... sambon han jublade när han såg vad jag gjort sist när jag visade honom denna smarta förvaring.

här på bilden är det 4 tvillingblöjor (midi) i ena facket och ett halvt stort våtservettspaket och en maxiblöja i det andra.
o det funkar verkligen kanon, skulle jag behöva så går det även i varsin blöja till till barnen. funkar då det går att spänna så olika med kardborrestroppen.

ovan: kortet taget ovanifrån. fina blomman=)
ovan: ser man från sidan
ovan: uppvikt med kardborrestroppen till höger.
Tyg: jättehärligt blommigt tyg från ohlssons.
Mönster:eget med inspiration från andra bloggar o deras förvaringar.
Svårighetsgrad: enkel.

singoallaklänning med tillhörande leggins.

ja idag blev det då sytt detta sett på förmiddagen, lr ja det påbörjades igårkväll men syendet fick jag som vanligt ta idag =)
det blev en underbar singoallaklänning som satt kanonbra på henne. och så matchande leggins till såklart. går att ha som långa nu och ev dras upp lite till sommaren så det blir kortare...skönare så så man kan dra ner om det behövs.

nedanför ser ni min sötnos till dotter som modellar hur kläderna sitter på henne. o när hon fick på sej det så sa hon direkt, jag ä fin nu mamma, jättefin!! ganska bra omdöme va =)






Tyg: det grå kommer från ohlssons medans det randiga kommer från S&S.
Tillbehör: resår till hals och ärmar.
Applikation: applikationen ä gjord som blommornai ett inlägg i förrgår tror jag det var. med inspiration från: syltig och saftig
Mönster: detta underbara mönster har jag fått i ett byte med billaba jag hade länge och väl knåpat med ett mönster till just singoallaklänning men till slut gav jag upp fick det inte bra så då blev det ett litet byte =) tacktack!!
Svårighetsgrad: inte alls svårt lr ja det ä lite pilligt att få det bra i halsen men till nästa gång ska jag ta smala resår hade ingen sån hemma, trodde ju det när jag började.

torsdag 22 maj 2008

blöjförvaring.

ja efter att ha sett blöjförvaringar i alla möjliga former o tyger i andra bloggar så gjorde jag till slut slag i saken o gjorde mej en egen, o ja jag kommer definitivt att göra flera =) sambon ä lite lätt irriterad på när jag i hast slänger under blojor till all amina tre barn o sen in med våtservetter när jag ska iväg nånstans, sen kommer han o hämtar oss kanske snäll som han ä o ska fälla ihop vagnen o ja där ligger alla blöjor haha!! så nu har jag bättre ordning på det iaf =)

denna förvaring har plats för ca 4-5 blöjor och en våtservettspaket.

jag har här på bilden 4 blöjor och ett halvt stort paket med våtservetter och det går i en hel del till!

ovan: i knäppt tillstånd. knäpps med en kardborrestropp.
ovan:uppvikt
ovan: uppvikt även här, man kommer smidigt åt både blöjor och våtservetter.
ovan: här ser man det underbara tyget den ä gjord i =)
Tyg: ett orange/röd - vitt tyg från IKEA.
Mönster: eget men jag har sett många modeller på blöjförvaring och även denna i nåns blogg.
Tillbehör: kardborreband till knäppning.
Svårighetsgrad: enkelt men jag fick anv hjärnan då jag vilel ha den vändsydd o inte sömmar inuti blöjfacken =) fint måste det vara!!

elias i "snickarbyxor"

ja idag var det så varm inne hos oss så idag har elias på sej sina snickarbyxor, o enbart det, var bara tvungen o lägga in en bild på honom i dom, han var så söt =)

ovan: snickarbyxor o velour med stjärna i baken, finns att se i tidigare inlägg under byxor.

onsdag 21 maj 2008

detaljer =) sommarset i stl 104-110

ja idag fick jag för mej o sätta mej med ett förstågångsprojekt och göra ett riktigt pilljobb =)
det resulterade i en enligt mej riktigt tuff kjol och tillhörande T-shirt i svart o vitrandigt och orange.
hade sen längre tbx i minnet från en annan blogg sett en ödla göras på detta sett som jag gjort dessa fina blommor. men jag mindes då inte bloggen men nu vet jag, det var syltig och saftig. hennes fina ödletröjor finns att beskåda i hennes blogg.

ovan: kjolen med utskuren orange blomma.
ovan: randig T-shirt med utskurna orange blommor
ovan: detaljbild på blommorna.
ovan: hon ville inte stå o mannekänga idag utan hon ville ligga så då blev det denna bild =) tokfia!!!
ovan: ja o sen busade hon lite för emmy o elias o då passade jag på o ta ett till kort, kanske det syns lite bättre hur dom är på detta.
o ja så här ser det ut på vårat vardagsrumsgolv när elias vippat ut hela backenmed leksaker o sen har både twinsen o linnea röjt järnet med dom på golvet =) HAHA
Tyg: svart och vitrandig trikå, faktiskt från en urväxt tröja från mej =) och svart och orange jersey från S&S.
Mudd: orange mudd från S&S.
Mönster: egna båda två.
Svårighetsgrad: det var inte svårt men det tog en hel del tid o göra blommönstren =) men fint blev det o effektfullt!!

tisdag 20 maj 2008

en förklädesklännig till stora dottern

ja häromdan syddes det ju en förklädesklänning till minsta dottern men stora dottern sa då direkt, jag vill me ha en klännng med ficka på magen, jappz så nu blev denna till =)

ovan: kläningen i ett härligt blått tyg med svart snedslå, och en dekorativ ficka mitt på magen, just den här klänningen har sprund med knytning i nacken.



ovan: här ovan på 4 bilder modellar min stora dotter med klänningen. satt jättera på henne, bara ovant o s ehenne i en sån modell jag har alltid haft mjuka klänningar på henne, detta var då visserligen inte stelt tyg, var underbart mjukt bomullstyg men det är ju iaf inte stretch i det om man säger så=)
men det gick o leka bra i det sa hon när hon snurrade runt på golvet =)
Tyg: blåmönstrat bumullstyg från åhlens.
Snedslå: svart snedslå från ajg minns inte var från början men nu hemma från gömmorna =)
Mönster: eget.
Svårighetsgrad: enkelt.

omlotthoodie till stora dottern - stl 110.

ja efter att tvillingarna fått två st omlotthoodies var så vilel även storasyster ha en såklart=) så då blev det denna, i jättefin lila(ser mer blå o tråkig ut på bilden än va den är ) med gult inuti luvan och gula kantband och knyte. jättefin kombo i färgerna.

ovan: tröjan =)
ovan: ja eftersom tvillingarna ligger ner på korten jag tar på dom så vill hon me göra det =) sötis!!



Tyg: lila velour från ohlssons.
Mudd: gul mudd från ohlssons.
Mönster: ett egengjort, men är lika dant som dom tidigare omlotttröjorna till twinsen men nu förstorat.
Svårighetsgrad: simpelt men som jag sagt tidigare den tar sin lilla tid o göra, men helt klart värt så användbart plagg.

söndag 18 maj 2008

ändring på retroklänning

ja efter att jag provat denna klänning på dottern så kom jag fram till att det saknades nåt detalj på den. så det resulterade i en ficka mitt på magen.

ovan: resultatet efter ändringen, jag tycker det blev kanon, vad tycker du?




ovan: här högst upp av dom små bilderna kan ni se hur den såg ut från början
och sen under med fickan på magen.




bildbevis på egentryckta stjärntröjorna

ja lite till bildbevis blev det idag då=) dom har ju sina fina stjärnT-shirts på sej idag, o guuuud va jag älskar dom. sååååååå fina.

då det inte finsn stjärntyg att få tag på så gjorde jag mej ett eget genom att trycka stjärnor på dom, o det blev sååå bra =)